Haber

Ampute A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak’tan depremzedelere moral ziyareti

Ampute Milli Futbol Grubu Teknik Müdürü Osman Çakmak, Etlik Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alınan depremzedelere moral ziyaretinde bulundu.

Osman Çakmak, Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremler sonucu bir bacağını kaybeden Zeynal Abidin Delice ve Süleyman Özdemir ile tedavi gördükleri hastanede hastaneye geldi.

Adıyaman’dan yaralı olarak Ankara’ya getirilen ve burada tedavi altına alınan Zeynal Abidin Delice ile konuşan Çakmak, şunları söyledi:

“Abi Zeynal zaten Adıyaman’da amatör futbolculuk yapmış. Biz de elimizden geleni yapacağız. Empati kurarak yaraları saracağız. Bu felaketten sonra ilk gülüşüm Zeynal’la oldu. Biz gerçekten barışık bir kardeşiz. ‘Adıyaman’ dedi, ‘Acıyorsa iyileştirir’ diye bir söz vardır. Rehabilitasyon ve manevi sürece de destek olacağız dedi. Allah’ın izniyle Zeynal’ı 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda takımda görmek isterim. Bu benim en büyük arzum.”

Osman Çakmak’ın hediye ettiği milli takım formasını giyen Zeynal Abidin Delice, “Allah devletimizden razı olsun. Sağlık görevlisinden başhekime kadar herkese teşekkür ediyorum. Her sorunu çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Osman sayesinde. , geldi sütun oldu. Konuştuk sohbet ettik. Bundan sonra hocamı sık sık görmek dileğiyle.” dedi.

Galatasaray taraftarı olduğunu belirten Zeynal, Nef Stadyumu’nda maç izlemek istediğini de sözlerine ekledi.

Engelli kardeşini korumaya çalışırken enkaz altında kaldı

Osman Çakmak daha sonra Malatya’da meydana gelen ikinci depremde bir araca sıkışan ve enkaz altında kalarak bir bacağını kaybeden Süleyman Özdemir ile daha sonra bir araya geldi.

İkinci depremde engelli kardeşiyle birlikte araçta olduğunu anlatan Süleyman, “Birinci depremden sağ çıktık. İkinci depremde araçta ısınmaya başlayınca bir sarsıntı hissettim. kaçtı ama benim engelli güzeller güzeli bir ablam var ona bir şey olmasın diye sımsıkı sarıldım.” “Çok katlı bina üzerimize çöktü. Ablam çok şükür bir şey olmadı ama sol ayağımı orada bıraktım. Çok şükür hayattayız ve devam ediyoruz.” terimleri kullandı.

Süleyman’ın iyi bir Beşiktaş taraftarı olduğunu hatırlatan Osman Çakmak, Vodafone Park’ta Avrupa şampiyonu olduklarını hatırlatarak, “Vodafone Park’ta da maçı birlikte izleyeceğiz. Süleyman’ın özel bir ağabeyi var. Onun için vücudunun bir kısmını feda ediyor. Güçlü bir yapısı var. Karakteri de var. Bu yaraları birlikte saracağız.” değerlendirmesini yaptı.

Koordinatör Başhekim Güngörer’den sportopluluk sayesinde

Etlik Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Bülent Güngörer, depremzedelere moral veren Osman Çakmak ve diğer sporculara teşekkür ederek şunları söyledi:

“Öncelikle devletimize ve milletimize geçmiş olsun. İlk günden itibaren birçok hastamızı buraya aldık. Hastanemize gelen ilk depremzede Zeynal Abidin Delice oldu. Geldiğinde bilinci kapalıydı. solunum cihazına bağlı ve kimliği yoktu. Adı sisteme “Hasta 1″ olarak kayıtlıydı. 2. gün tekrar ziyaretine geldi. Adını ve kimliğini öğrendik, durumu iyi, yakınlarına haber verdik. . O gün hiç konuşmadı, ilk söylediği şey ‘Beni kaldırır mısın?’ Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörümüz Osman Çakmak’ı da düşündüm. Kendisine bilgi verdik. Sağ olsun bizi kırmadı. Hastamızı gördü, takımına, gönlüne göre aldı.”

4 büyük kulübün depremzedeler için imzalı formalarını gönderdiğini vurgulayan Güngörer, “Ortak dil ‘Birlikte güçlüyüz’. Bu desteklerle bunu kanıtladık. Sporcular gerek buraya bizzat gelerek her türlü desteği verdiler. Fatih Terim’e ve oyuncularımıza teşekkür ederiz. Hepsi hastalarımızla ilgilendi. “

karapinarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu