Haber

Kazım Akşar neden öldü? Kazım Aksar kimdir?

Sayısız projede yer alan usta oyuncu Kazım Aksar 69 yaşında kalp krizi sonucu öldü. Ustanın ölümü sanat dünyasını derinden etkilerken, birbiri ardına ünlü isimlerden paylaşımlar oldu. Acı gelişme sonrası Kazım Aşar neden hayatını kaybetti? Kazım Akşar kimdir?

KAZIM AKSAR NEDEN ÖLDÜ?

Oyuncu Sendikası sosyal medya hesabından kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen Akşar ile ilgili “Meslektaşımız Kazım Akşar vefat etmiştir. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz. Çok üzgünüz” paylaşımında bulundu. medya hesabı.

KAZIM AKŞARK MI?

Doğum: 23 Ağustos 1953,

Burhaniye, Türkiye

Ölüm tarihi ve yeri: 28 Şubat 2023

Uzunluk: 1,78 m

Kazım Akşar (23 Ağustos 1953, Balıkesir – 28 Şubat 2023), Türk oyuncu.

Kazım Akşar, 23 Ağustos 1953’te Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğdu.

1970 yılında radyoda Çocuk Saati programına girdi. Radyo, Yarına Dön, Mikrofon Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak yer aldı. 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nden mezun oldu. 1979 yılında Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmaya başladı.

1986-1987’de Devlet tarafından İngiltere’ye gönderildi. Ulusal Tiyatro’da Peter Hall ile; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter’s Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) filmlerinde asistan olarak çalıştı.

1988 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde 4 yıl öğretmenlik yaptı. ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dialog Lecture İletişim Okulu’nda öğretmenlik yapmaya devam etmektedir. Akşar Devlet Tiyatroları dışında Tiyatro İstanbul ve Ayna Tiyatro gibi özel tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı. Akyaka’da yaşıyor.

28 Şubat 2023’te kalp krizi sonucu öldü.

kozan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu