Haber

Çin: ABD, Çin’e Ukrayna Krizi Konusunda Ders Verecek Bir Konumda Değil

PEKİN, 21 Şubat (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin Çin’e Ukrayna krizi konusunda ne yapacağını söyleyecek konumda olmadığını çünkü savaş alanına silah yağdıranın Çin değil ABD olduğunu söyledi.

Wang, Pazartesi günü düzenlediği olağan basın toplantısında, “Rusya ile ilişkilerimiz söz konusu olduğunda, ABD’nin suçlamasına, zorlamasına ve baskısına asla müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Wang, Çin’in Ukrayna konusundaki tutumunun barış görüşmelerini desteklemekten ibaret olduğunu vurguladı. Kimin diyalog ve barış için çaba sarf ettiğini, kimin alevleri ve çatışmayı körüklediğini uluslararası toplumun çok iyi bildiğini belirtti.

Wang, ABD tarafını rolü hakkında eleştirel düşünmeye, gerilimi azaltmak ve barış görüşmelerini ilerletmek için gerçekten bir şeyler yapmaya, diğer tarafı suçlamayı ve dezenformasyon yaymayı bırakmaya çağırdı.

Sözcü, Çin’in barış ve diyalogdan yana olmaya devam edeceğini ve durumu hafifletmede yapıcı bir rol oynayacağını söyledi.

Ukrayna krizinin birinci yıl dönümüne sayılı günler kaldığına işaret eden Wang, Çin’in krize siyasi çözüm bulma konusundaki duruşuna ilişkin bir belge yayınlayacağını duyurdu.

Bu belgede Wang, Başkan Xi’nin değerli önerilerini yineleyerek, tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi, BM Şartı’nın amaçlarına ve unsurlarına bağlı kalınması, tüm ülkelerin yasal güvenlik kaygılarının ciddiye alınması ve tüm çabaları desteklemesi gerektiğini vurguladı. krizin barışçıl bir şekilde çözülmesine yardımcı olun. söz.

Belgede Çin’in asla nükleer savaş yapılmaması gerektiğini ve böyle bir savaşın galibi olmayacağını yineleyeceğini belirten Wang, “Sivil nükleer tesislerin güvenliğini sağlamak için çaba ve buna karşı çıkmaya çağrıda bulunuyoruz. nükleer santrallere yönelik saldırılar ve biyokimyasal silahların birlikte kullanılması.”

“Durum ne kadar karmaşıksa, sakin ve pragmatik olma ihtiyacı o kadar önemli. Çatışma ne kadar uzun sürerse, barış için çabalamayı bırakmamamız o kadar kritik hale geliyor. Çin, barışı sağlama çabalarını sürdürmek için tüm taraflarla birlikte çalışıyor. Çin sözcüsü, mümkün olan en kısa sürede” dedi. çalışmayı umut ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu