Haber

Dev LEGO® minifigürleri kızlara ilham vermek için sokaklara çıkıyor!

Dev LEGO® minifigürleri kızlara ilham vermek için sokaklara çıkıyor!

 

LEGO Group, kızları yeteneklerini geliştirmeleri ve hayallerinin peşinden gitmeleri konusunda motive etmeye devam ederken, ebeveynleri de çocukların gelişimi için kritik öneme sahip olan oyuna öncelik vermeye teşvik ediyor. LEGO® şirketi kızlara ilham vermek ve oyunun değerini vurgulamak amacıyla yolda kararlılıkla yürüyen Eda Fazilet, Tabiat Rutkay, Burcu Erenkul ve Leyan Şenay gibi kadınların cümlelerini taşıyan dev LEGO® minifigürleriyle Nişantaşı sokaklarında. istedikleri yola yönelin ve hayal ettikleri yer için yeteneklerini geliştirin!

Kızlar erkeklere göre yaratıcı faaliyetlere daha az zaman harcıyor

Kantar Araştırma şirketi ve LEGO Group’un Türkiye dahil altı ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya* göre, birden fazla ebeveyn, çocukları için doğru hobi ve ilgi alanlarını seçmenin, geleceklerini olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor. Araştırmaya dahil edilen ülkelerden derlenen bilgilere göre ebeveynlerin %34’ü çocuklarının bazı hobilerden veya ilgi alanlarından uzaklaşmasına neden oluyor. Bu caydırmanın en önemli nedeninin cinsiyet olduğu görülmektedir. Öte yandan araştırma, kızların yaratıcı faaliyetlere erkeklerden daha az zaman ayırdığını gösteriyor. Kızlar haftada dokuz saat, erkekler ise 10,5 saat yaratıcı faaliyetlerle meşgul oluyor. 1,5 saatlik fark bir okul günündeki ders dışı aktivite süresine, aylık bazda ise tam bir okul gününe karşılık gelmektedir.

Çocukların yaratıcı faaliyetlere ne kadar zaman harcadığını gösteren araştırma, kızların yaratıcı faaliyetlerde erkeklere göre daha fazla engelle karşılaşmak zorunda kaldıklarını da ortaya koyuyor. Çünkü kızlar bu konuda ebeveynlerinden ya da çevrelerinden daha az destek alıyorlar. Haftada 7,5 saat çalışmayla Türkiye, altı ülke arasında kızların yaratıcı faaliyetlere en az dahil olduğu ülke olarak karşımıza çıkıyor. İşte tam da bu nedenle LEGO Group, dünyanın her yerindeki kız çocuklarına yaratıcı aktivitelere daha fazla zaman ayırmaları konusunda ilham verme ve aileleri oyuna öncelik vermeye teşvik etme misyonuyla hareket ediyor. Bu küresel misyon, artık Nişantaşı sokaklarında, her biri kendi alanında söz sahibi kadınların, LEGO® markasının dev minifigürleri aracılığıyla kızları tutkularının peşinden gitmeye davet ettiği toplu bir davete dönüştü.

Eda Fazilet, Tabiat Rutkay, Burcu Erenkul ve Leyan Şenay’ın kızlara mesajı var!

Türkiye Voleybol Kadınlar A Milli ve Fenerbahçe SK Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Fazilet, Oyuncu Tabiat Rutkay, Türkiye’nin En Genç Kadınlar Ralli Şampiyonu Burcu Erenkul ve Davulcu Leyan Şenay gibi cinsiyet kalıplarını yıkıp kendi alanlarında başarılara imza atan güçlü kadınlar tasvir ediliyor. LEGO® minifigürleri tarafından. Hareketli cümleleriyle kızlara ilham veriyor. Bu dört hanımın bizzat yazdığı ve LEGO markasının ikonik minifigürlerinin taşıdığı cümleler, 7 Kasım Salı gününe kadar Nişantaşı sokaklarında sergilenecek.

A Milli ve F.Bahçe SK Kadın Voleybol Grubu Kaptanı Eda Fazilet: “Yapamam diyenleri bloklarınızla durdurabilirsiniz.” Çünkü kız çocuklarının dış etkenlerden etkilenmeden kendi yetenekleri ve istekleri doğrultusunda hayallerini gerçekleştirmeleri topluma daha fazla katkı sağlayabilir. “Yapmak istediğimiz her şey için yalnızca kendi gücümüze ve tutkumuza ihtiyacımız var, geri kalan her şeyi engelleyip ilerleyebiliriz.”

Oyuncu Tabiat Rutkay: “Oyuncu olarak sahnede çok farklı roller üstlendim. Aynısı hayat için de geçerlidir. Bir kadın olarak birden fazla rolüm var. Hepsinde mükemmel olmak zorunda değiliz ama istediğimiz rolü oynayabiliriz. Önemli olan bizim ne istediğimizdir, işte bu yüzden kızlara ‘Hayatta tek bir rolünüz yok, isterseniz her rol sizindir’ diyorum.”

Türkiye’nin En Genç Kadınlar Ralli Şampiyonu Burcu Erenkul: “Erkeklerin hakim olduğu bir alanda var olmak, kendini kanıtlamak kolay değil. Ama sahneye çıktığım anda dünyalar benimdir, o anda her şeyi yapabilirim. Erkek ya da kadın olmam önemli değil, önemli olan sadece benim nasıl hissettiğim. “Kızlara ‘Direksiyon sizde, istediğiniz yolu seçin’ diyorum çünkü hayat bizim hayatımız ve onu istediğimiz yöne çevirebiliriz.”

Davulcu Leyan Şenay: “Müzik dünyasında özellikle davul başta olmak üzere erkeklerle özdeşleştirilen bir enstrümanla da ilgilendiğimi söylüyorum. Çünkü bagetleri elime aldığımda yaşadığım heyecanın ve bu enstrümana olan tutkumun cinsiyeti yok. Kadın davulcu olmak aslında önyargıları yıkmak demektir. Hadi kızlar, davullara kızlar gibi güçlü vuralım, hayallerimizin peşinden özgürce koşalım. Unutmayın, ‘Davulcular bagetleri kırar, davulcu kızlar ise zincirlerini kırar.'”

*Araştırma Hakkında:

Aksi belirtilmediği sürece metindeki tüm bulgular bir araştırma raporuna dayanmaktadır (Kantar Araştırması: Kız Çocuklarının Ebeveynleri: Yaratıcılık Desteği). Araştırma, Eylül 2023’te Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 6 pazarda 6-12 yaş arası çocuğu olan 600 ebeveyn ile gerçekleştirildi. Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Türkiye, Macaristan ve Polonya’da gerçekleştirilen araştırma, çocukların internette ne kadar zaman harcadığını inceliyor. yaratıcı faaliyetler, bunun cinsiyete göre nasıl değiştiği, ailelerin yaratıcı faaliyetlerle ilgili sorumlulukları ve çocukların yaratıcı faaliyetlere nasıl daha fazla zaman ayırabileceği.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pazarcikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu