Haber

1980 darbesinden sonra ilk kez İstanbul’daydı!

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Devrimci Personel Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında 12 Eylül 1980 darbesinden 42 yıl sonra ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve DİSK Genel Başkanı Dilek Çerkezoğlu, Eyüpsultan’daki İSKİ Genel Müdürlük binasında düzenlenen tarihi toplu iş sözleşmesine imza attı.

Kalabalık ve coşkulu bir çalışan grubu önünde düzenlenen imza töreni öncesi sırasıyla; DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, Çerkezoğlu ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi İdare ve Taşımacılık A.Ş.’de çalışan 6 bin 100 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesini DİSK Genel Başkanı İstek Çerkezoğlu ile birlikte imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sözleşmeye ek olarak ekonomik kalemler, çalışma koşulları ve sosyal hayata dair bazı kazanımlar kattığımızı belirtmek isterim. En önemlisi; Dünyadaki insani standartlara uyum açısından, evrensel uygulamalarda hangi standartlar varsa onu yakalamak adına değerli gördüğümüz haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate düşürülmesi de söz konusu.”

Yaşanan ekonomik sıkıntıların çalışma ve sosyal yaşam üzerindeki etkilerinin her geçen gün daha da arttığına vurgu yapan İmamoğlu, dünyadaki insani standartlara uyum için haftalık çalışma süresinin 2019’dan itibaren düşürülmesine ilişkin gerekli tekniklerin ve uyarlamaların hayata geçirildiğini söyledi. Evrensel uygulama standartlarına ulaşmaya değer olduğunu düşündükleri 45 saatten 40 saate kadar. Çalışmaları dikkate alarak geçiş tarihini 1 Mart 2024 olarak belirlediklerini söyledi.

Başkan İmamoğlu, “İlgili diğer sendikalarla da istişare ederek bu çalışma standardını tüm çalışanlarımıza uygulama sürecine girmiş bulunuyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu yaptığı konuşmada, “DİSK olarak teşkilatlanmamız ve belediyelerdeki varlığımız aynı zamanda bu ülkenin geleceğine yönelik bir gayret yoldaşlığı ve demokrasi mücadelesidir. Bu yüzden çok değerli, bu yüzden çok heyecanlıyız. Ve böyle bir süreçte başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm bürokratlar, tüm grubu, şirketimizin Genel Müdürü ve sendikamızın Genel Başkanı ve toplu iş sözleşmesinin böyle bir ortamda yapılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan sevindirici durum, Varlığını ortaya koyan tüm personel arkadaşlarıma ve yoldaşlarıma bir kez daha DİSK adına teşekkür ediyorum.”

İşçiler toplu iş sözleşmesini halaylarla kutladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu