Haber

Tuğçe, 83 saat sonra kar altında enkazdan çıkarıldı

KAHRAMANMARAŞ’ta Göksun ilçesinde iki depremde yıkılan binanın enkazında kalan Tuğçe (22), 83 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Hizmetleri ekiplerince enkazdan çıkarılan Tuğçe’nin sol bacağının kırıldığı belirlendi.

Türkiye’yi sarsan ve 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ölü ve yaralı sayısı her geçen gün artarken, bazı bölgelerden gelen mucize kurtuluş haberleri yakınları enkaz altında kalan depremzedelere umut veriyor. Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ta bazı noktalarda çalışmalar sürüyor. Konyaaltı Belediyesi Sivil Savunma Servis ekipleri, Göksun ilçesine bağlı Karadut Mahallesi’nde kar altında kalan enkazda bir kişinin yardım çağrısı yaptığı ihbarı üzerine 5 kilometrelik karla kaplı yolu geçerek bölgeye ulaştı.

4 SAAT ÇALIŞMA İLE KURTARILDI

Ekiplerin kar altında kalan enkazda 4 saatlik çalışmasının ardından Tuğçe’ye ulaşıldı. Sol bacağı kırık olduğu öğrenilen Tuğçe, depremden 83 saat sonra başarılı bir kurtarma operasyonuyla enkazdan çıkarıldı. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Tuğçe’nin babasının aynı enkazda hayatını kaybettiği belirlendi.

varto-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu