Ekonomi

Trump Medya ve Teknoloji Grubu Nasdaq’a Açığa Satışla İlgili Bildirimde Bulundu

Trump Media & Technology Group (DJT), Perşembe günü Nasdaq İcra Kurulu Başkanı’na, hisselere sahip olmadan açığa satış uygulaması yoluyla şirketin hisse senedi fiyatının olası manipülasyonuna ilişkin endişelerini dile getirdi.

Söz konusu bildirim, Trump Media’nın hissedarlarını, hisse fiyatında düşüş beklentisiyle sahip olmadıkları hisseleri satan kişilere DJT hisselerinin ödünç verilmesini önlemeye yönelik adımlar hakkında bilgilendirmesinin ardından geldi.

Düzenleyici bir belgede, Trump Media’nın İcra Kurulu Başkanı Devin Nunes’in Nasdaq’ın İcra Kurulu Başkanı Adena Friedman’a bir mektup göndererek “DJT’nin Nasdaq’ın ‘Regulation SHO Threshold List’inde yer aldığını ve bunun da yasadışı ticaret faaliyetlerinin gerçekleşiyor olabileceğini düşündürdüğünü” belirttiği açıklandı.

Nunes endişelerini şöyle dile getirdi: “Bu konu özellikle önemlidir çünkü hisseleri sahip olmadan açığa satmak genellikle profesyonel piyasa katılımcılarının bireysel yatırımcıların zararına kar elde etmesini içerir.”

Doğrudan bir suçlamada bulunmayan Nunes, raporların 3 Nisan 2024 itibariyle DJT’nin “özellikle” “Amerika Birleşik Devletleri’nde açığa satılması en maliyetli hisse senedi” olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. Aracı kurumların var olmayan hisseleri ödünç vermek için güçlü bir finansal motivasyona sahip olduğunu öne sürüyor.

“Elimizdeki bilgiler, işlem gören DJT hisselerinin alışılmadık derecede yüksek hacminin %60’ından fazlasından sadece dört ticari kuruluşun sorumlu olduğunu gösteriyor: Citadel Securities, VIRTU Americas, G1 Execution Services ve Jane Street Capital” dedi.

Bu sorunları ve Nasdaq’ın bireysel yatırımcıların çıkarlarını koruma görevini göz önünde bulunduran Nunes, Nasdaq’ın şeffaflığı ve SHO Yönetmeliğinin uygulanmasını artırmak, aracıları ‘Net Kısa’ pozisyonlarını bildirmeye zorlamak ve var olmayan hisselerin ödünç verilmesini durdurmak için ne gibi önlemler alabileceği konusunda bilgi istedi.

“TMTG bu konudaki girişimlerinizi desteklemeye isteklidir.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

nusaybinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu