Haber

26. Hasyurt Tarım Fuarı Başladı

Türkiye’nin ilk tarım fuarı olan Finike Hasyurt Tarım Fuarı, 26. kez kapılarını tarım alanına açtı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarımın başkenti Antalya’da yerel kalkınma adına çiftçi ve üreticinin her zaman yanında olduklarını belirterek, ‘Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Finike’de de başlayacağının müjdesini verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi himayelerinde 26-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 26. Hasyurt Tarım Fuarı törenle başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ATB Başkanı Ali Çandır, milletvekilleri, il başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları, STK temsilcileri, tarım sektörü temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN BOCEK’E TEŞEKKÜR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk sözü alan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, yeni yüzüyle eski yerinde düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. , tarımı hızlandırmayı hedefledikleri yer. Geyikçi, “Üreticilerimiz ve tüketicilerimizin buluşma noktası haline gelen ve tarımsal paydaşları ortak noktada buluşturan fuarımıza destek veren Başka Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” dedi.

SENİNLE KONUŞTUM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü yoktur” mottosunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “Üreticiyi destekleyeceğime ve her zaman yanınızda olacağıma söz verdim. “Anlayışlı başkanınız olarak beni göreve layık gördüğünüz günden bu yana, tarımın başkenti Antalya’da yerel kalkınma hedefimizle, çiftçimizin ve üreticimizin tüm gücümüzle yanındayız.”

TARIMA BÜYÜK TEMEL VERİYORUZ

Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin tarım hizmetlerinde yaptığı temelleri şöyle anlattı: “Sulamada güç üssü, kapalı devre sulama tesisleri, akıllı tarım uygulamaları, ekipman ve alternatif iş desteği, makine teçhizat, süt tankı, hamur yoğurma makinesi, üzüm sıkma makinesi , kovan. ve arıcılık desteği, tohum, fide, fidan, koruyucu veterinerlik hizmetleri, faydalı böcekler, biyolojik ve biyoteknik çalışmalar. Şimdi ise toplam 232 milyon TL yatırımla Kumluca’da sera atıklarından elektrik üreteceğimiz tesisi, Kumluca Beykent Çarşı’da yaş sebze meyve paketleme tesisi ve kurutma tesisini hayata geçireceğiz.”

FİNİKE’YE MÜJDE

Başkan Böcek yaptığı konuşmada müjdesini de vererek, önce Kumluca’da başladıkları “Çevre Dostu Çiftçi Kart” Projesini şimdi Finike’de hayata geçireceklerini söyledi. Türkiye’ye örnek olan çevreci projesiyle Böcek, akıllı otomatlara atılan ilaç kutularından elde edilen puanlarla çiftçiyi ödüllerle desteklediklerini kaydetti.

TARIMDAKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİN

Hasyurt Tarım Fuarı’nda tohum, fide, gübre ve seracılık alanında değer üreten 95 firmanın 4 gün boyunca üreticilerle buluşacağını belirten Böcek, “Çiftçi kardeşlerimin bu tür fuarlara katılması çiftçi kardeşlerimin daha fazla verim alabilmesi için önemli. tarımdaki gelişmeleri takip eder ve kendini geliştirir. Ürettiğimizi markalaştırmalı, tanıtmalı ve pazarlamalıyız.”

KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR

Türkiye’deki örtü altı tarımsal üretimin yarısının Antalya’dan karşılandığına işaret eden Lider Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyemize bağlı 21 toptancı, 996 komisyoncu ve 911 bayimizle işlem hacminde Türkiye’de birinci sıradayız. tüccarlar Planlı ve sürdürülebilir bir tarım için Antalya’nın 19 ilçesinde üretici ve çiftçilerimizle birlikte yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çiftçi mutlu olursa Antalya da mutlu olur. Çiftçi mutlu olursa Türkiye mutlu olur. Cumhuriyetimizin 2.yüzyılında “Köylü milletin efendisidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz” ifadesini kullanmıştır.

FUARI ZİYARET ETTİ

Konuşmaların ardından Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Lider Böcek’e teşekkür plaketi verdi. Lider Böcek ayrıca fuarın düzenlenmesinde emeği geçen paydaşlara plaket takdim etti. Daha sonra Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Lider Böcek ve katılımcıları fuarı gezdi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu