Ekonomi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Güneş Enerjisi Panellerini Üreticilere Dağıtıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere ekipman konusunda desteğini sürdürüyor. “Güneşi Sizin İçin Topluyoruz” sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında, kırsalda veya Torosların zirvesinde arıcılık veya hayvancılık yapan üreticilere yüzde 50 hibe destekli güneş enerjisi paneli dağıtıldı. Büyükşehir’in projesinden toplam 360 üretici yararlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanlığı, tarım ve hayvancılığı desteklemek için örnek projelerine devam ediyor. Torosların zirvesinde hayvancılık ve arıcılıkla uğraşan Yörüklerin elektrik başta olmak üzere çok ihtiyaç duyduğu güneş enerjisi panellerinin dağıtımına devam ediliyor.

“Güneşi Sizin İçin Topluyoruz” sloganıyla yürütülen yüzde 50 hibeli güneş enerjisi paneli dağıtımından 360 üretici yararlanıyor.

Erdemli’de 164 adet panelin dağıtımının ardından Tarsus, Çamlıyayla, Akdeniz ve Yenişehir’de toplam 138 üreticiye güneş paneli dağıtımı yapıldı. Çalışmadan Tarsus ve Çamlıyayla’dan toplam 81 üretici yararlanırken, Büyükşehir Koordinasyon Şube Müdürlüğü yerleşkesinde de teslimatlar yapıldı.

AŞLAR: “300 KİŞİYLE BAŞLAYAN PROJEMİZ 360 KİŞİYE ÇIKTI”

Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Endüstri Yüksek Mühendisi Esin Aşlar, projeden toplam 360 üreticinin yararlandığını belirterek, “Projemiz yüzde 50 hibe ile 2023 yılında planlanıyor. Güneş Paneli Destekleme Projesi kapsamında.Projemiz arıcıları ve besi hayvanlarını ilgilendirmektedir.300 üretici ile başladığımız projemiz yoğun talep üzerine 360 ​​üreticiye yükseltilmiştir.”

Proje kapsamında üreticilerin yaşam standartlarının yükseltilmesinin hedeflendiğini kaydeden Aşlar, “Amacımız bu işi yapan insanların yaşam standartlarını biraz daha yükseltmek ve yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek. onlar için biraz kolaylaştı.Projenin ilk etabının yapıldığı Erdemli’de dağıtımdan 164 kişi yararlandı.Plana göre 4 ilçede toplam 138 kişi projeden yararlanacak.Tarsus’ta 81 kişi, dedi.

MUHTAR ŞAHİN: “EN BÜYÜK SORUNUMUZ PANELDİ”

Tarsus’un kırsal kesiminde yer alan Olukköyağı Mahallesi Muhtarı ve Mersin Arıcılar Birliği yönetim kurulu üyesi Hakan Şahin, “En büyük sıkıntımız panoydu. Koyunlarımıza teşekkür ederiz. keçi üreticisi ve arıcı arkadaşlar, çadırlarımızı aydınlatan, dağlarda elektrik ortamı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız, biz yapıyoruz” dedi.

BOLAT: “KARANLIK ORTAMDA HAYVANCILIK ZOR”

Tarsus Sağlıklı Mahallesi’nden küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üretici Fatma Bolat, “Hayvancılıkla uğraşıyorum ve yaşadığım ortam karanlık. Lüks lambalar kullanıyorum ve sıkıntı çekiyordum. Bu nedenle ihtiyaç duydum. güneş paneli Ben de bu projeden faydalandım ve çok memnun kaldım, teşekkür ederim.” .

haberkepez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu