Haber

Karesi Belediyesi’nin buğdayı hasat ediliyor, Karesi’nin unu ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Karesi Belediyesi’nin buğdayı hasat ediliyor

Karesi’nin unu ihtiyaç sahiplerine verilecek.

BALIKESİR – Karesi Belediyesi Şamlı Mahallesi’ndeki buğday tarlalarında hasat başladı. 2 bin 62 dönüm arazide başlayan hasada katılan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Hasat ettiğimiz buğdaylardan elde ettiğimiz unu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” dedi.

Tarımsal gelişmeye destek olmak ve boş kalan arazilerin değerlendirilmesi ve buğdayın halkın kullanımına sunulması için kolları sıvayan Karesi Belediyesi, Şamlı İlçesi’nde 2 tarlada ilk ekimini gerçekleştirdi. Karesi Belediyesi’ne bağlı Şamlı İlçesi’nde 31 bin 500 dekar ve 31 bin 200 dekar olmak üzere toplam 62 dönüm 2 boş araziye buğday eken Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hasat sürecini başlattı. Hasada katılan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ekiplere kolaylıklar dileyerek biçerdöverle ilk hasadı gerçekleştirdi.

Başkan Orkan: “Ekim etkinliklerini artıracağız”

Karesi Belediyesi olarak ocak ayında ekilen tohumların buğdaya dönüştüğünü söyleyen Önder Orkan, hasattan mutlu olduklarını söyledi. Karesi Belediyesi’nin atıl kalan diğer tarlalarını da değerlendireceklerini belirten Önder Orkan, “Buğdayımıza şekil veriyoruz. Topladığımız bu buğday başaklarından un yapıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Büyütmeyi planlıyoruz.” Bu iş daha da fazla.” Çalışmalar yürütüyoruz. Daha geniş bir alanda daha fazla ürün almayı umuyoruz. Tüm imkanlarımızı halkımız için faydalı bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu