Haber

Gazze’den İngiliz hükümetine tokat!

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetlendirmesini protesto etmek isteyen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, öğle saatlerinde Thames Nehri kıyısındaki Victoria Enbankment’te toplandı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun daveti üzerine Filistin’le dayanışma hareketine katılan göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son vermesi, ablukayı kaldırması, derhal ateşkes ilan etmesi ve insani yardım malzemelerinin Filistin’e tam girişine izin verilmesi çağrısında bulundu. Gazze.

“Adalet yok, barış yok”, “Gazze’de soykırım var”, “İşgal son bulsun”, “Hemen ateşkes”“Filistin’e Özgürlük” yazılı pankartlar taşıyan ve sloganlar atan göstericiler, daha sonra İngiltere Parlamentosu önündeki Westminster Köprüsü’nü geçerek nehrin güneyine doğru ilerledi.

Yürüyüşün polis tarafından geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilmesi nedeniyle nehrin kuzey ve güney kıyısındaki yollar trafiğe kapatıldı.

Nehrin kuzeyine doğru ilerleyen göstericiler, İngiliz hükümetinin İsrail’e verdiği desteğe de tepki gösterdi.

Filistin yanlısı göstericiler, İsrail’in işlediği savaş suçlarına ortak olmakla suçladıkları İngiliz hükümetini de “Yazıklar olsun Rishi Sunak” ve “Yazıklar olsun James Akıllıca” sloganlarıyla protesto etti.

Kentte üçüncü kez düzenlenen yürüyüşün ardından Meclis Meydanı’nda kurulan platformda konuşmalar yapılacak.

İNGİLTERE İSRAİL’E DESTEĞİNI AÇIKLADI

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, İsrail’in Hamas’a yönelik askeri operasyonunu genişlettiğini belirterek, “İsrail’in uluslararası insancıl hukuk doğrultusunda kendisini savunma hakkını destekliyoruz ve Filistinli sivillerin korunması için baskı yapmaya devam ediyoruz.” İfadesini kullandı.

evciler-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu