Haber

Estonya Başbakanı Kallas, AB ülkelerinin ‘ateşkes’ konusunda anlaşamamasını değerlendirdi

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin İsrail-Filistin çatışması devam ederken “ateşkes” kelimesinin kullanılması konusunda neden anlaşamadığı sorulduğunda, “Eğer bu kelimeler farklı ülkeler için farklı anlamlara geliyorsa o zaman tartışalım ve konuşalım” dedi. doğru kelimeleri bulun. Ancak prensipte temel bir prensip vardır.” “Sanırım anlaştık.” değerlendirmesini yaptı.

Kallas, AB Başkanları Tepesi için AB Konseyi binasına girerken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail’in kendisini teröre karşı savunma hakkı olduğunu belirten Kallas, herkesin insani durumdan endişe duyduğunu ve bölgeye insani yardımın ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

İsrail-Filistin çatışması sürerken AB ülkelerinin “ateşkes” kelimesini kullanma konusunda neden anlaşamadığı sorulduğunda Kallas, “Gazze halkına insani yardımın ulaşması konusunda herkesin kaygılı olduğunu anlıyorum ve orada da aynı görüşteyiz” dedi. Filistin halkı terörist değil, orada bir denklem kuramayız, kimse de yapmıyor.” . Kelimelerin farklı ülkeler için farklı anlamları varsa, o zaman tartışalım ve doğru kelimeleri bulalım. Ama prensip olarak temel bir anlayışa sahip olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 309’u asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda 2 bin 913’ü çocuk, bin 709’u kadın ve 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kişiyi öldürdüğünü, 18 bin 484 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 105 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde ve çok sayıda İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 45 Hizbullah üyesi, İslami Cihat Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi ve Hizbullah merkezli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi hayatını kaybetti. bir gazeteci ve 4 sivil. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

sandikli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu