Haber

Aydem Yenilenebilir Enerji’nin FAVÖK’ü İlk Çeyrekte 542 Milyon TL’ye Ulaştı

Aydem Yenilenebilir Enerji, 2023 yılının ilk çeyreğinde yaşanan kuraklığa rağmen 542 milyon TL FAVÖK elde etti.

 

Aydem Yenilenebilir Enerji, 2023 yılı ilk çeyrek konsolide mali raporunu KAP’ta açıkladı. Aydem Yenilenebilir Enerji, 2023 yılının ilk çeyreğinde 542 milyon TL faiz, amortisman ve vergi öncesi getiri (FAVÖK) elde ederek 35 milyar TL aktif büyüklüğüne ulaştı.

 

Şirketin 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal bilgilerini paylaşan Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, “Katma değerli yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Toplam aktiflerimiz ilk çeyrekte 35 milyar TL’yi aşmaya devam etti. Santrallerimizde sürdürdüğümüz yüksek emre amadeliğin yanı sıra etkin portföy yönetimimiz sayesinde ilk çeyrekte FAVÖK’ümüzü 541 milyon 978 bin TL’ye ulaştık.”

 

2023 yılının ilk çeyreğinde de Eurobond tahvil ihracı ve hisse alımlarının devam ettiğine işaret eden Keha, “İlk çeyrekte şirketimizin toplam 1 milyon 679 bin USD nominal değerli Eurobond’larını geri alarak borçluluğumuzu azaltmaya devam ettik. Yılbaşından bu yana sürdürdüğümüz hisse (hisse) geri alımlarımız 2 milyon 605 bin 26 adede ulaştı.

 

Ömer Fatih Keha: “Uşak Hibrit GES ve rüzgar kapasite artırım projelerimiz 2023 üretimimize önemli katkı sağlayacak”

Firmanın 2023 ilk çeyrek üretimini pahalıya mal eden Ömer Fatih Keha, “Yılın ilk çeyreğinde yağışlar beklentilerin altında kaldı ve bu durum üretimimizi olumsuz etkiledi. İlk çeyrek finansal beklentilerimizin altında kaldı. Nisan ve Mayıs aylarında yağan yağmurlar sayesinde elektrik üretimimiz toparlandı. Şubat ayında bakanlıktan onayını aldığımız şirketimizin ilk güneş enerjisi santrali olan Uşak Hibrit GES ile yıl içerisinde kademeli olarak devreye alacağımız rüzgar kapasite artışları 2023 yılında da üretimimize değerli katkı sağlayacaktır. kaynak çeşitliliği yatırım stratejimizin modülü olarak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

hamamozuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu