Haber

Veli Ağbaba: “Malatya’da Depremin Beşinci Gününde En Temel Sorunlardan Biri Çadır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya’daki depremin beşinci gününde en temel sorunlardan biri çadır. Bundan bir hafta sonra konteynere ihtiyaç olacak, çok ihtiyaç var.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi; Malatya’daki depremzedelerin ihtiyaçları hakkında açıklamalarda bulundu. Baba dedi ki:

“Elbette hava şartları ve depremin büyüklüğü var ama hem yardım hem de arama kurtarma anlamında daha almamız gereken çok yol var. Malatya’da ilk iki gün ekmek su bile bulunamadı. İnsanlar içindeydi. ekmek su ihtiyacı maalesef dün itibari ile arama kurtarma çalışmaları başladı.Biraz da olsa çalışma başladı.

“TÜRKİYE’NİN BU TOPLANTI ALANLARI İLE İLGİLİ EN KISA ZAMANDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPMASI GEREKİYOR”

Toplanma alanlarının ne kadar değerli olduğunu yaşayarak gördük. Türkiye’nin bir an önce bu toplanma alanları ile ilgili ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Halkın bir kısmı enkaz altında kurtarılmayı beklerken, bir kısmı da ya hastalanıyor ya da enkazın eksi 10 derece üzerine sığınıp toplanma alanlarına gidemeden Malatya’dan kaçmak zorunda kalıyor. Bu Malatya ve diğer iller için çok önemli bir eksiklik.

“MALATYA DEPREMİNİN BEŞİNCİ GÜNÜNDEKİ EN TEMEL SORUNLARDAN BİRİ ÇADIRDIR”

İçinde tuvaleti ve suyu olan, temel ihtiyaçları karşılayabilecek toplanma merkezlerinin yapılması gerekiyor. Malatya’da depremin beşinci gününde en büyük sorunlardan biri de çadırlar. Bir hafta sonra konteynırlara ihtiyaç olacak, çok ihtiyaç var.

“MALATYA GÜNLERCE SOKAKTA YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”

Malatya günlerden beri sokakta yaşıyor. Malatya’da bulabilenlerin bir kısmı şanslı bir çadırda hayatta kalmaya çalışırken, talihsiz olanlar ise sokak ortasında, apartman ortasında ya da tahtalarla oluşturulan panoların ortasında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. bir karga pompası. Çok kötü ve zor günlerde yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte, dayanışma içinde bu günleri atlatırız.”

mazgirt-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu