Haber

‘Ukrayna’daki seferberlik halkla ordu arasında ayrım yarattı’

Ukraynalı gazeteci Svetlana Morenets, British Spectator dergisine yazdığı makalede şunları söyledi: Ukrayna’da, kavga edenlerVe savaşçı olmayanlar Aralarındaki uçurum her zamankinden daha geniş. Askerler neden bunun onların tek savaşı olduğunu ve acil olarak ihtiyaç duyulan takviye kuvvetlerinin neden henüz çok sayıda gelmediğini anlayamıyorlar.“dedi.

Öte yandan sivil vatandaşların savaşın kendileri olmadan da sürdürülebileceğini umduklarını ve seferberlik sırasında en azından cepheye gönderilmemek için mümkün olan her yola başvurduklarını anlatan Morenets’e göre, 25 bin adamÜlke dışına kaçarken 18 bin kişiSınırda yakalandı.

Ukraynalılar cepheye gönderilmek istiyor tek yönlü biletCepheye gidenlerin ölene veya yaralanana kadar orada kaldıklarını belirten gazeteci, bu durumun sadece ordunun tükenmesine yol açmakla kalmayıp, asker-sivil çatışmasının giderek büyüdüğü bir kısır döngüye de yol açtığını kaydetti.

Morenets, “ Bu bir kısır döngü. Cephede işler zorlaştıkça siviller bundan kaçınmak istiyor ve personel sıkıntısı artıyor” o yazdı.

Zelenskiy’den yurtdışındaki vatandaşlara uyarı: Seçiminizi yapın

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, resmi YouTube kanalında yayınlanan yeni yıl konuşmasında, her Ukraynalının er ya da geç mülteci statüsü ile ulusal görevini yerine getirmek arasında bir seçim yapması gerektiğini duyurdu.

Resmi YouTube kanalında yayınlanan yeni yıl konuşmasında Zelenskiy, her Ukraynalının er ya da geç bunu yapması gerektiğini söyledi. mülteci statüsüile vatanseverlik göreviGörevlerini yerine getirmek arasında bir seçim yapmak zorunda olduğunu açıkladı.

Zelenskiy, ülkede son dönemde gündemde olan yeni seferberlik dalgasının müjdesini veren konuşmasında şunları söyledi: Biliyorum ki bir gün her Ukraynalı kendine şu soruyu sormak zorunda kalacak: Ben kimim? Kim olmak istiyorum? Kurban mı, kazanan mı? Mülteci mi, vatandaş mı?“dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Ocak ayında 23 bin askerini kaybettiğini söyledi.

saimbeyli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu