Sağlık

Türkiye’nin ilaç ihracat şampiyonu: World Medicine

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) her yıl düzenlediği “İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nin 2022 yılı kazananları belli oldu. En çok ilaç ihraç eden firma bu yıl da aynı kaldı. World Medicine ilaç ihracatında liderliği kimseye kaptırmadı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından kimya alanında faaliyet gösteren firmaları ihracatta gösterdikleri başarılardan dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödülleri 2022 töreni 16 Haziran akşamı gerçekleştirildi. Bu yıl sekizincisi düzenlenen törende World Medicine yine ilaç ihracatında birinciliğin sahibi oldu.

Dünya Tıp Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sohrab Mammadov, “İhracat ve Ar-Ge yatırımlarımız karşılığında birçok farklı kurum ve kuruluş tarafından ödüle layık görülmenin gururunu yaşıyoruz. Daha önce de paylaştığımız gibi aldığımız her ödül bizi daha çok çalışmaya sevk etti ve bugün geldiğimiz nokta bunu bir kez daha kanıtladı. İlaç ihracatında zirvede kalmak ve liderliğimizi sürdürmek için üretim faaliyetlerimizi artırmaya ve yatırımlarımızı genişletmeye devam ediyoruz, hedefimiz Türkiye’de ilaç ihracatı denilince akla gelen tek marka olmaktır.”

Sohrab Mammadov; “2011 yılında faaliyete başladığımız ilk günden bu yana ihracat yaptığımız ülke sayısı her geçen yıl arttı ve bugün otuz beşten fazla ülkeye ilaç ihraç ediyoruz. Bunun anlamı; World Medicine olarak Türkiye’yi dünyada ilaç üssü yapma hedefimize her geçen gün daha da yaklaşıyor, Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan ilaç firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu