Sağlık

Sağlıkta Şiddet Durdurulmalı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Birlik Sağlık Sen) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Son zamanlarda sağlıkta şiddet öyle bir hal aldı ki cami imamının hutbesinde sağlıkta şiddet var” dedi. onu öldürür müsün?” dedi.

Sendika Sıhhat Sen Genel Lideri Ahmet Doğruyol, son günlerde artan sağlıkta şiddet olayları hakkında açıklamalarda bulundu. Trueyol dedi ki:

“SAĞLIKTA ŞİDDET DURDURULMALIDIR”

“Sağlıkta şiddet sağlık çalışanlarımızın kanayan yarasıdır. Sağlıkta şiddet bir an önce durdurulmalıdır. Son yirmi dört saatte sağlıkta 4 şiddet olayı basın yayın organlarımız aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştur. Samsun, Ağrı, Bafra ve Rize’de.Türkiye’de yaşananlar buzdağının görünen kısmı.Sağlıkta şiddetle ilgili gerekli yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalı.Sağlıkta şiddet durdurulmalı.Asla yapılmamalı. sağlık çalışanlarımızın aynı zamanda bu ülkenin vatandaşı olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu unutulmamalı, her birinin ailesidir, toplumsal yapıları ve toplumsal düzenleri olduğu unutulmamalıdır.

“SOKAKTAKİ VATANDAŞ ONUR KAYNAĞI OLARAK DOKTORA DÖVME YAPAR OLABİLİR”

Sağlıkta şiddet son dönemde öyle bir hal aldı ki, cami hutbesindeki imam sağlıkta şiddet konusunda ‘sen olmasaydın döver miydin öldürmez miydin’ diyebilir duruma geldi. sokak doktora dayak attığını gurur kaynağı olarak anlatabildi. Bunun kesinlikle durdurulması gerekiyor. Sağlık çalışanlarımız 7/24 vatandaşlarımıza hizmet veren meslek grubudur. Sağlık çalışanlarımızın da memur olduğu, her birinin bir ailesi ve sosyal hayatı olduğu asla unutulmamalıdır. Sağlıkta şiddeti asla kabul etmiyoruz. Bu konuda gerekli tedbirlerin süratle alınması için Sayın Sağlık Bakanımızdan, Sayın Adalet Bakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını rica ederiz. Geç kaldık, geç kalmayalım.”

Kaynak: ANKA / Sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu