Ekonomi

Putin’den iş birliğine vurgu yapan 100. yıl mesajı

Putin, Kremlin Basın Servisi’nden yayınlanan kutlama açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti.

Rusya ile Türkiye arasındaki bağların dostluk ve iyi komşuluk çerçevesinde geliştiğini vurgulayan Putin, mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili dostum, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının yüzüncü yılı nedeniyle en içten tebriklerimi kabul etmenizi isterim. Geçtiğimiz yüzyıl boyunca ülkeniz birçok zorluğun üstesinden geldi ve ekonomik, sosyal ve diğer alanlarda kabul gören başarılara imza attı. Türkiye dünya sahnesinde haklı olarak yüksek bir itibara sahip.Bu alanlardaki çeşitli işbirlikleri iyi sonuçlar veriyor, büyük ortak projeler sistematik olarak uygulanıyor.Moskova ve Ankara, bölgesel ve küresel gündemdeki önemli konuların ele alınmasına yönelik çabalarında başarıyla işbirliği yapıyor. Dost halklarımızın yararına, daha adil ve demokratik bir dünya sisteminin inşası için ikili çıkarlarımızı her zaman her yöne genişleteceğiz. Gelişmeye devam edeceğimizden eminim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu