Haber

Mersin’de 12 bin depremzede hastanelerden taburcu edildi

Kahramanmaraş’ta 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaralananlardan bazılarının Mersin’deki hastanelerde tedavisi sürüyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Ceviz, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremlerde yaralanan ve Mersin’e getirilen yaklaşık 15 bin kişiden 12 bininin taburcu edildiğini söyledi.

35 ambulans, nakliye ambulansı ve UMKE çalışanlarını deprem bölgesine sevk ettiklerini belirten Ceviz, “81 il ile eş zamanlı koordine edildi. Mersin Şehir Hastanesi, Mersin Üniversite Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastalarımızı götürdük. ve Erdemli Devlet Hastanesi’ne, “Bölgeden gelen hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını organize ettik. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve Mersin halkına teşekkür ediyorum. Harika bir dayanışma örneği gösterdiler.” dedi.

Ceviz, 2 bin 200’den fazla hastanın servislerde yattığını, 340 hastanın yoğun bakımda olduğunu ve 342 hamileden 104’ünün doğum yaptığını bildirdi.

Şehir hastanelerinin her türlü afet düşünülerek planlandığını anlatan Ceviz, şu ifadeleri kullandı:

“Aşağıda sığınaklarımız var. Koğuşlarımızın hepsi birinci basamakta. İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti verebileceğimiz alanlarımız var. Alt yapı buna uygun. Bunları sonuna kadar kullanıyoruz. Çok büyük bir gücümüz var. önce il deprem bölgesinin hastalarını yüklerle alacak sonra Adana Şehir Hastanesi bu rolü üstlendi.Diğer hastanelerimiz de büyük roller üstlendi.Bu süreci büyük bir dayanışma içinde yönettik.Hala yönetmeye devam ediyoruz.Tüm süreçler koordineli bir şekilde yürütülüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından.”

Emrah Ceviz, prestijiyle kentteki tüm polikliniklerin deprem öncesi gibi hizmetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Mersin Şehir Hastanesi’nde kurulan kriz merkezinde görevlilerden bilgi alan Uzm. Emrah Ceviz, Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı, depremzedeleri ve refakatçilerini ziyaret etti.

bulanikhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu