Haber

İtfaiye ekipleri enkazdan kurtardıkları kediyi 129’uncu saatte sahiplendi

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan Mardin itfaiye eri Ali Çakas, 129’uncu saatte kediyi enkazdan çıkarıp ‘Enkaz’ adını verdikleri kediyi sahiplendi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde arama kurtarma çalışması yürüten Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Atatürk Mahallesi’ndeki Akan Apartmanı’nın enkazından 129’uncu saatte 5 kişiyi sağ olarak kurtardı. Mardin ekibi de enkaz altından 2 kediyi kurtardı. Kedilerden birinin sahibini bulamayan ekipler, bakımını ve beslenmesini üstlendi. ‘Enkaz’ isimli kedi, çalışmalar boyunca arama kurtarma ekibini yalnız bırakmadı. Ekibin maskotu olan kedi, kurtarma çalışmalarında görev yapan itfaiye eri Ali Çakas tarafından sahiplenildi. Çakas, Mardin’e getirdiği kediye özenle bakıyor.

“ARAMIZDA BİR BAĞLANTI OLDU”

Depremin olduğu ilk saatte bölgeye sevk edildiklerini belirten Ali Çakaş, kurtardığı kediyi çalışma bittikten sonra orada bırakmak istemediğini belirterek, “90 kişilik ekiple çalıştık. 5 kişiyi kurtardık. Akan Apartmanı’nda grup olarak 1 canlı daha çıkarmak için var gücümüzle çalıştık 3 muhabbet kuşu kafesiyle birlikte çıkardık 2 kediyi enkazdan kurtardık 1 kedinin sahibini bulduk ama sahibini bulduk kedi bulunamadı.Elbette aramızda bir bağ oluştu, o hep yanımızdaydı biz de kediyi sahiplendik ve adını ‘Enkaz’ koyduk. Kedi beni hiç bırakmadı. “Ben de onu bırakmadım. Evimde ona bakıyorum. Onunla yatıyoruz. Geldiği günden beri kucağımdan hiç düşmedi. Bu travmayı birlikte atlatacağız. Ailem de onu ailenin bir ferdi olarak gördü” dedi.

gursuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu