Teknoloji

İlk Apple Vision Pro satışa çıkmadan önce ikincisinin detayları ortaya çıktı.

Elmalar WWDC’de Vision Pro’nun duyurulmasındanKısa bir süre sonra eserin devamı hakkında kaçınılmaz olduğu söylenebilecek söylentiler yayılmaya başladı. Bloomberg’den Mark Gurman , Haziran bülteninde ikinci nesil oyun üzerinde çalışıldığını ve birçok değerli yeni özelliğin ekleneceğini bildirdi. Apple Vision Pro’nun lansmanına hâlâ aylar var ama şimdi MacRumors Vizyon Pro 2Daha da fazla ayrıntı bulduğu haberini paylaştı.

MacRumors’a göre Apple’ın ikinci nesil başkanı Birinci nesil Vision Pro ile çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Orijinal cihazla aynı kavisli estetiğe ve düğme düzenine sahip olacak ancak yeni bir hoparlör muhafazasına sahip olacak. Ayrıca MacRumors, cihazın şirket bünyesinde üretildiğini iddia ediyor. ProjeAlaskaolarak anılır ve N109Cihaz tanımlayıcısı tarafından bilindiğini iddia ediyor.

Kaynaklar, yeni kulaklığın ilk tasarımlarında mevcut modelde hoparlörlerin bulunduğu yuvarlak alanların yer almadığını söylüyor. Bunun yerine Apple şunu koydu: tüm kafa boyunca düz ve düzgün açıcılar“yerleştirilmiş gibi görünüyor.

Görünüşe göre MacRumors’un kaynakları Apple’ın bir sonraki Vision Pro’su hakkındaki belgeleri de gördü. Bu belgeler bir ses aksesuarına referanslar içerir ancak herhangi bir ayrıntı sağlamaz. MacRumors bu aksesuarın Harici bir hoparlör olabilir öneriyor. Ayrıca Apple’ın üst havalandırma delikleri için iki farklı tasarım düşündüğü de söyleniyor ve bunlar ” ilki, birinci nesil Apple Vision Pro’daki havalandırma delikleriyle aynı havalandırma deliklerini içerirken, ikincisi iki set daha küçük hoparlör tipi delik içerir” diyor.

Bir diğer potansiyel değişiklik ise daha fazlasıdır” genellikle dizüstü bilgisayar çantalarında veya sırt çantalarında bulunan düz kayışlar Gibi görünen daha kolay sırt askıları olabilir. Ayrıca kaynaklar, Apple’ın Vision Pro için de mevcut olacak harici pil paketini kullanmaya devam edebileceğini öne sürüyor.

MacRumors’un Project Alaska için değerli donanım bileşenleri listesi şunları içerir:

  • 2 mikro OLED ekran
  • 1 TrueDepth kamera
  • 4 adet bilgisayarlı görüş (CV) kamerası
  • 2 RGB kamera
  • 2 düşük ışıklı kızılötesi aydınlatıcı
  • Yarı otomatik gözbebekleri arası mesafe (IPD) ayarı
  • Pusula, ortam ışığı sensörü, manyetometre, ivmeölçer, jiroskop

İkinci nesil Apple Vision Pro’nun 2025 yılında iş doğrulama testi (PVT) geliştirme aşamasına girmesi planlanıyor. Bu tarih, yeni nesil başlığın tarihidir. 2025 sonu veya 2026 başı Çıkış tarihi ile uyumlu olacaktır. Elbette Vision Pro’nun ilk sürümünün başarısı gibi pek çok farklı faktör Apple’ın gelecek planlarını değiştirebilir.

habersaricam.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu