Haber

Fenerbahçe, Zimbru’yu 5-0 Yendi

UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe’ye 5-0 mağlup olan Moldova ekibi Zimbru’nun teknik direktörü Lilian Popescu, Fenerbahçe ile aralarında çok önemli bir fark olduğunu ve böyle bir karşılaşma yaşamayacaklarını söyledi. ikinci maçta eksiklerini düzeltmeye çalışacakları bir sonuç.

Ülker Stadı’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Popescu, böyle bir sonuçtan sonra konuşmanın çok zor olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Başta da söylediğim gibi bizim için paha biçilmez bir deneyim oldu. Maalesef ilk 15 dakikada iki hızlı top kaçırdık. Bu sanırım hislerle ilgili. Hepsinin uluslararası maç tecrübesi yok. Doğal olarak moraller bozuluyor. Maç hızla 2-0 dönünce biraz… Dün de söylediğim gibi, “Fenerbahçe ile aramızda çok önemli bir fark var. Fırsatlar, bütçe ve diğer şeyler açısından çok fazla fark var. Ama biz yine buraya gerçekten çaba sarf etmeye geldik, bunu söyleyebilirim. Zor olacağını biliyorduk ama yine de bunun için geldik. Birkaç şey. Her türlü yeterli pozisyon vardı, ama sadece karavan için. Onlardan yeterince sonuç çıkaracağımızı düşünüyorum. Hem formda hem de evde 5-0 olacağını düşünüyorum, oyuncuları karşılaştırmanın bir anlamı yok. Hem fiziksel hem de diğer yönlerden üstünlük gösterirler. Ancak yine de kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. “İhtiyaç duyan taraflarımız var. Olumsuz sonuçlar da sonuçtur. Bu sonuçlardan kendimize dersler çıkarmak önemlidir.”

“Bir daha 5-0 olmayacak”

Bir gazeteci, “Kendi iç saha maçında böyle bir skor bekler miydin?” diye soran Popescu, şu yanıtı verdi:

“5-0’dan kimse bu kadarını beklemiyor doğal olarak ama maçın başında nasıl olduğunu anlamadık. Manevi bir baskı vardı, deneyimli oyuncular bile önemli hatalar yaptı. Bugün bazı gereksiz ve saçma sapan şeyler yaptık.” Hatalar yaptık. Topsuz çok hareket ettik. Bu zor. “Oyuncular ve teknik ekip olarak hepimizin onlardan alacağı dersler var, inceleyeceğiz. Yani yine 5-0, doğal olarak çok büyük bir şey olmayacak ama toplamda yapılan hataları en aza indirmeye çalışacağız.”

calajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu