Teknoloji

Emektar Oyunculara: Knight Online’ı Bırakıp Rise Online World’e Geçmek İçin 10 Neden

İnsanın alışkanlıklarını bırakması kolay olmuyor, hele işin içine nostalji girince bu durum daha da bir sıkıntı oluyor. Birebir durum MMORPG’lerde de geçerli. Binlerce saatinizi Knight Online’da geçirdikten sonra etrafınıza bakıp elinizdeki oyunu değiştirmek size hayli sıkıntı gelecektir. Sonuçta alışmışsınız bir kez bu oyuna, neden bırakasınız ki? Pekala ya bundan dolayı kaçırdığınız şeyler varsa, ya öbür oyun size daha fazla cümbüş sunuyorsa? Bugünkü listemizde emektar MMORPG oyuncularına Rise Online World’e geçmeleri için 10 tane neden sıralayacağız. Alışkanlıklarınızı bir kenara bırakın, hadi listemize geçelim.

1. Rise Online World çok daha yeni ve sürekli güncellenen bir oyun.

MMORPG’lerde yenilik ve yenilik kıymetli bir ayrıntı. Oyunun çıkış yaptıktan sonra ne kadar müddet desteklendiği, hala yeni bir oynanışa mı sahip olduğu üzere sorular büyük kıymet arz ediyor. Bu açıdan bakıldığında Rise Online, öbür MMORPG oyunlarına nazaran büyük bir avantaja sahip. 2004’de çıkış yapan Knight Online’a nazaran Rise Online çok daha genç ve yeni bir oyun. Bu da beraberine gerek görsellik gerekse de oynanış tarafında büyük artılar getiriyor.

2. Rise Online World Türkiye’de yerli bir geliştirici stüdyo tarafından yapıldı.

Rise Online’ın en büyük artılarından birisi, Metin2, Silkroad ve Knight Online’ın bilakis, ülkemizde geliştirilmiş yerli bir oyun olması. Geliştiriciler Türk oyuncuları herkesten çok daha âlâ tanıyor ve bu yüzden onların oyunlarda ne istediklerini de uygun biliyorlar. Bu yüzden oyunu oynadığınızda sıcak hissediyor, oyunun genel yapısına ve verdiği tecrübeye kendinizi aşina hissediyorsunuz. Ayrıyeten oyunun birinci odak noktası Türk oyuncular olduğu için oynarken kendinizi ayrıcalıklı hissediyorsunuz.

3. Rise Online World içinde barındırdığı kripto iktisadı ile eğlenceyi yarara dönüştürmenize müsaade veriyor.

Kripto paralar ve blok zincir teknolojisi gün geçtikçe popülerleşiyor ve hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlıyor. Rise Online bu yenileşme sürecinde yerini şimdiden alarak bir NFT pazarı kurdu. Oyunun içine yerleştirilen NFT sistemi ile harcadığınız saatler karşılığında kripto para ve NFT kazanabilir, bunları satarak kendinize gelir oluşturabilirsiniz.

4. Rise Online World’ün içinde yapılabilecek şeylerin Knight Online’a kıyasla neredeyse sınırsız olması.

Yeni oyun olmanın bir başka getirisi de içerik anlamında çok daha zengin olmanız demek. Rise Online da içinde yapabileceğiniz şeyler konusunda Knight Online’a nazaran size çok daha fazla seçenek sunuyor. İster sıfırdan başlayan isterseniz de Knight Online’dan gelen bir oyuncu olun Rise Online içinde yapabileceğiniz şeylerin sayısı başınızı döndürecek.

5. Rise Online World, eski ve yeni MMORPG oyunlarının eşsiz bir kombinasyonundan oluşuyor.

Rise Online World hem alışık olduğunuz oyun dinamiklerinden kopmadan yabancılık hissetmeyeceğiniz bir oyun sunuyor hem de bu yeni oyun trendlerini takip edip oyuncuların yalnızca gerçek hayatta deneyimleyebilecekleri büyülü bir oyun dünyası yaratıyor. Bildiğiniz üzere, Battle Point kasmak yahut karakteri geliştirip yeni skilleri faal kılmak oyun içinde büyük bir heyecan yaratsa da Rise Online’ın sunduğu Craft, Lucky events yahut Mount Race etkinlikleri oyunculara farklı hazlar tattıracak tecrübeler sunuyor.

6. Getirilen etkinlikler oyunu tekdüzelikten kurtarıp renk katıyor.

Etkinlikler ve yeni misyonlar bir MMORPG’yi canlı tutan en önemli etmenlerden. Knight Online, Silkroad ve Metin2 ne yazık ki yaşından dolayı bu konuda oldukça vasat kalıyor. Öte yandan Rise Online sürekli oyunculara deneyim edebilecekleri farklı etkinlikler sunarak oyunun dünyasını zevkli kılmaya çalışıyor. Gerek dönemsel gerekse de bağımsız etkinliklerle oyunculara daima yapabilecekleri fazladan içerik sunulmaya çalışılıyor.

7. Knight Online’dan Rise Online World’e geçerken yabancılık çekmeyeceksiniz.

Yıllarınızı Knight Online’da geçirdikten sonra Rise Online’a geçip yabancılık çekeceğinizi ve her şeyi yine öğrenmek zorunda kalacağınızı mı düşünüyorsunuz? Endişelenmeyin, zira Rise Online da bir MMORPG oyunu olduğu için yapısal olarak Knight Online ile epeyce emsal mekaniklere sahip. Bu oyuna başladığınızda soğukluk ve yabancılık çekmeyecek, kısa müddette ısınıp kavrayacaksınız.

8. Rise Online World karakter yaratımı konusunda çok daha fazla çeşitlilik sunuyor.

Eski MMORPG oyunlarında sınıflar konusunda ırk ve cinsiyet sonlandırması bulunurken Rise Online’da bu türlü bir durum kelam konusu değil. İstediğiniz sınıfı istediğiniz ırk ve cinsiyette oynayabilir, size hem oynanış hem de görünüş konusunda en uygun olan karakteri yaratabilirsiniz. Önünüzdeki yüzlerce saati bu karakterle geçireceğinizden içinize sinen ve sizi tam olarak yansıtan bir seçeneğe sahip olmanız büyük kıymet taşıyor.

9. Popülerliğini kaybeden eski MMORPG oyunlarının bilakis Rise Online World gitgide büyüyen ve genişleyen daha faal bir kitleye sahip.

MMORPG’lerde oyuncu sayısı ve kitle her şey demektir. Oyunun aktifliği ve içindeki oyuncu sayısı oyunun yeni oyuncu çekebilmesi ve var olmaya devam edebilmesi açısından oldukça önemli. Knight Online, Metin2 ve Silkroad yaşından dolayı popülerliğini giderek yitirirken Rise Online giderek popülerleşmeye devam ediyor. Bu da yeni bir MMORPG arayan oyuncuların, özellikle de bu dünyaya yeni girenlerin Knight Online yerine Rise Online’ı tercih etmeleri manasına geliyor.

10. Rise Online World sizlere katılabileceğiniz E-Spor aktiflikleri ve yer alabileceğiniz epey büyük bir topluluk sunuyor.

Nostaljik MMORPG oyunlarının bilakis Rise Online yalnızca bilgisayar başında geçirdiğiniz mühletten ibaret değil. Oyun şenliklerinde de kendine yer bulan Rise Online, düzenlenen etkinlikler ve gerçekleştirilen turnuvalarla size çok daha gerçek ve coşkulu bir cümbüş sunuyor. Şimdiye kadar Gaming Istanbul, GameX, Estanbul Gaming üzere fuarlarda kitlesiyle buluşan Rise Online World takımı, hazırladığı yeni stüdyosu ile birlikte online E-Spor turnuvalarında da bir ihtilal yaratmayı hedefliyor.

Ayrıca, daima büyüyen Discord kümesi, yayıncı ağı ve içerik üreticileri ile de dinamik oyun dünyasının içerisinde daima yeni kalmaya ve oyuncularına katkı sağlamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu