Yaşam

CSO, Avustralyalı Orkestra Şefi Matthew Coorey ile İki Büyük Konserde Buluştu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Matthew Coorey yönetiminde 13 ve 20 Ocak tarihlerinde CSO ADA ANKARA’da vereceği iki büyük konserle seyircisini buluşturmaya hazırlanıyor. Kemancı Francesca Dego ve obua sanatçısı Nora Cismondi’ye Londra Filarmoni Orkestrası, Sidney Senfoni Orkestrası ve BBC Senfoni Orkestrası gibi birçok seçkin orkestra ile birlikte sahne almış başarılı şef Matthew Coorey eşlik edecek.

CSO, 13 Ocak’ta Matthew Coorey ve Francesca Dego ile aynı sahneyi paylaşacak

Coorey yönetimindeki CSO, güçlü tonu, etkileyici yorumları ve kusursuz tekniği ile tanınan, uluslararası sahnenin en aranan kemancılarından biri olan Francesca Dego ile aynı sahneyi paylaşacak. Konserin ilk bölümünde Johannes Brahms’ın olgunluk döneminde bestelediği Op.77 Re Majör Keman Konçertosu, Dego’nun büyüleyici performansıyla dinleyicilerle buluşacak. İkinci bölümde Orkestra, Karel J. Erben’in 1852’de yayınlanan National Collection of Tales’te yer alan baladlarından esinlenerek Antonín Dvořák’ın baladlarını besteledi. su cini, votnikve öğlen cadısısenfonik şiirler söyleyecek.

20 Ocak’ta CSO ödüllü obua sanatçısı Nora Cismondi’ye eşlik edecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası; 20 Ocak’ta Richard Strauss’un nadiren icra edilen ve üstün teknik gerektiren Obua Konçertosu’nda Fransız obua sanatçısı Nora Cismondi’ye eşlik edecek. Paris’te JL Capezzali, Jacques Tys ve David Walter’ın verdiği derslerin obua ve oda müziği bölümünde birincilik ödülleri kazanan Nora Cismondi, İsviçre’nin ünlü Suisse Romande Orkestrası ile solo obua olarak yaptığı son kaydıyla ICAM Ödülleri’ne aday gösterildi. Bu eşsiz konserin ikinci bölümünde Matthew Coorey yönetimindeki STK, Johannes Brahms’ın Re Majör İkinci Senfonisini seslendirecek.

Konser hakkında detaylı bilgi için “cso.gov.tr” adresini ziyaret edebilirsiniz. Biletler “biletinial.com” adresinden, “SanatCepte” uygulamasından ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki Biletinial gişesinden temin edilebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

cigliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu