Haber

CHP Milletvekili Pala asgari ücretin yaşanabilir seviyeye getirilmesini talep etti

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, taban fiyatın yaşanabilir fiyat seviyesine getirilmesini, emekli maaşlarının ise en düşük seviyede asgari fiyata endekslenmesini istedi.

Pala, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de asgari ücretin ortalama fiyata dönüştüğünü, geçimini emek vererek sağlayanların yarıdan fazlasının ya asgari ücretle ya da asgari ücretle yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Fiyatı minimum fiyata çok yakın.

Bu durumun Türkiye’de başka bir demografik dönüşümü de beraberinde getirdiğini belirten Pala, aldıkları parayla tek başına evde yaşayamayan genç yetişkinlerin yıllar sonra ebeveynlerinin yanına dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Asgari fiyatın artık yaşanabilir bir fiyat olmadığını belirten Pala, taban fiyat ve emekli maaşlarına ilişkin taleplerini dile getirdi. Pala, “Asgari ücret yaşanabilir ücret seviyesine getirilmeli. En düşük ücret asla açlık sınırının altında olmamalıdır. Emekli maaşları da en düşük düzeyde asgari ücrete endekslenmelidir.” söz konusu.

Pala, asgari fiyatın ortalama fiyat olmasının önüne geçmek için işçinin çalışma süresinin taban fiyatla sonlandırılması kavramının gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

haber-bodrum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu