Haber

Büyükçekmece Belediyesi’nde ‘rüşvet’ operasyonu: 8 kişi tutuklandı

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’ne “rüşvet” iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8’i tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “resmi evrakta sahtecilik” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. polis Merkezi.

Savcının sorgusunun ardından Büyükçekmece Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı NS ve İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç. nöbetçi hakimliğe götürüldü. ile mühendisler Ö.FA, BA, AK, TA, SK ve müteahhit AG tutuklandı. Hamile olduğu belirlenen bir şüpheli ise serbest bırakıldı.

Diğer 13 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

“Resmi belgede sahtecilik” yaptıkları iddia edilen bazı belediye çalışanı şüpheliler hakkında Büyükçekmece Kaymakamlığı’ndan soruşturma izni isteneceği, işletme izinlerinin iptali için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazılacağı belirtildi. 3 yapı denetim kuruluşundan.

Ayrıca bazı şüpheliler hakkında “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama” suçundan soruşturma başlatılacağı kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu