Haber

Belediye meclis üyesi adayları için sıra AK Parti’de

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken AK Parti’de de çalışmalar hızlandı. Bu kapsamda il teşkilatlarına talimat gönderildi. İl başkanlarından, illerindeki meclis üye sayısına eşit asil ve yedek listeleri hazırlamaları istendi.

Meclis üye aday listelerinin kesinleşmesi için onay komiteleri oluşturuldu. 18 farklı kurulun her birine genel başkan yardımcıları başkanlık edecek.

İLLERDEN GELEN LİSTELER TEK TEK İNCELENECEK

Yarın çalışmalarına başlayacak olan onay heyetleri, illerden gelen listeleri tek tek inceleyerek listede yer alan isimlerin kriterleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edecek. Liste hazırlanırken kadın ve genç adayların yer almasına dikkat edilecek. Adayların şehrin demografik yapısına uygun olmasına dikkat edilecektir.

Yerel seçimlere ilişkin ittifak görüşmelerinin bu hafta da devam etmesi bekleniyor. Toplantıların gündeminde meclis üyeliklerinin yer alması planlanıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı ziyaretlerinin ardından seçim kampanyaları kapsamında il ziyaretlerine devam etmesi bekleniyor.

Başkan; Daha önce Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman’ın yanı sıra deprem bölgesindeki Bursa, Antalya, Zonguldak ve Tekirdağ’ı da ziyaret etmişti.

KAYNAK: TRT HABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu