Haber

Atina’da gösteri yasağına karşı çıkanlar gözaltına alındı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da polis, Attiki Bölgesi’nde ilan edilen gösteri yasağına karşı çıkan, aşırı sağ ve antifaşistlerin eylem çağrısına katılan ve güvenlik güçleriyle kavga edenlerden 39’unu gözaltına aldı. .

Yunan Polis Teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Victoria Meydanı ve Monastiraki’de polisle kavga eden aktivistler ile Atina ve çevresinde yapılan incelemelerde şüpheli görünenlerin de aralarında bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı.

Yunan yargısının suç örgütü ilan ettiği ırkçı Altın Şafak Partisi’ne mensup iki kişinin öldürülmesinin 10’uncu yıl dönümünde, aşırı sağcı grupların yaptığı eylem çağrısıyla Neo Iraklio semtinde toplanmaya çalışan aktivistler, karşı karşıya geldi. polis engeli.

Aşırı sağ grupların eylem davetine karşılık “karşı eylem” davetiyle aynı yerde buluşma sözü veren anti-faşist gruplar da polis sorunuyla karşılaştı.

Atina’nın merkezindeki Victoria Meydanı’nda Neo Iraklio’dan dönen bazı kişilerle polis ekipleri arasında kavga çıktı.

Monastiraki Meydanı’nda aşırı sağ gruplarla anti-faşist gruplar arasında kavga çıktı. Polis, kalabalığı biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Polis protestoları 24 saat süreyle yasakladı

Yunan Polis Teşkilatı geniş güvenlik önlemleri alarak, başkent Atina’nın da aralarında bulunduğu Attiki Bölgesi’nin tamamında Çarşamba günü saat 06.00’dan Perşembe günü saat 06.00’ya kadar toplantı yapılmasını yasakladı.

Aşırı sağ unsurlar ve anti-faşist gruplar birer saat arayla aynı yerde eylem çağrısında bulundu.

Bu eylem çağrılarının ardından bölgeye 3 binin üzerinde polis görevlendirildi.

Aşırı sağcı grupların Yunanistan’daki eylemine yurt dışından da katılabileceği endişesi nedeniyle sınır kapılarında da önlemler artırıldı.

Aşırı sağ grupların planladığı eyleme katıldıkları şüphesiyle dün Eleftherios Venizelos Havalimanı’nda 21 İtalyan vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT’nin haberine göre, dün gece Eleftherios Venizelos Havalimanı’na gelen 21 sağcı İtalyan vatandaşı gözaltına alınarak sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.

gokceada-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu