Haber

Ali Palabıyık Hakemlikten İstifa Etti, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa VAR Hakemliklerine Devam Edecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ali Palabıyık’ın hakemliği bıraktığını, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın VAR hakemi olarak kariyerlerine devam edeceğini açıkladı.

Süper Lig’de yeni sezon öncesi hakem kadrosunda değişikliğe gidildi. FIFA lisanslı hakemlerden Ali Palabıyık kendi isteğiyle hakemliği bıraktı. Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa VAR hakemi oldu.

Konuyla ilgili TFF’den yapılan açıklamada, “Süper Lig hakem kadrosunda değişiklik oldu. Büyük Lig hakemlerinden Ali Palabıyık kendi isteğiyle hakemliği bırakacak, Hüseyinek ve Suat Arslanboğa ise VAR hakemliği görevine devam edecek. 2000 yılında hakemlik kariyerine başlayan ve 2023 yılına kadar Türkiye’de 474 profesyonel maçta görev alan Ali Palabıyık. 24 Nisan 2017’de Benfica ve Salzburg’un ortasında Nyon’da oynanan Gençler Ligi Finali’ni yöneten Ali Palabıyık, 60 uluslararası maçta hakem olarak görevlendirildi ve Şampiyonlar Ligi’nde 3 maçta görev aldı.1996 yılında hakemliğe başladı; 2004 yılından bu yana Süper Lig’de görev yapan hakemimiz Hüseyin Göçek, Süper Lig’de 294 maçta görev aldı. Lig’de Türkiye liglerinde 61 maça VAR olarak atanmıştı.2008-2021 ortasında 13 dönem FIFA rozetini taşıyan Hüseyin Göçek, 7 yıl UEFA’nın birinci kategoride yer aldı. 2015 Şampiyonlar Ligi Juventus-Barcelona finalinde ve UEFA tarafından düzenlenen 2012 ve 2016 Avrupa Şampiyonalarında Ek Yardımcı Hakem olarak görev yaptı. Diğer taraftan; 1996 yılında hakemliğe başlayan Suat Arslanboğa, 2007 yılından itibaren Süper Lig kadrosunda yer almakta ve Süper Lig’de 128 maçta hakem olarak görev yapmakta, toplamda 637 profesyonel maçta görev yapmakta ve 57 maçta VAR olarak atanmaktadır. Bundan sonra da kariyerlerine VAR hakemi olarak devam edecek olan Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’ya bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eder, VAR hakemi olarak futbolumuza büyük katkılar sağlamasını dileriz.”

– gittihaber-haymana.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu