Yaşam

Karışık Hikayeleriyle Seyircinin Çivilerini Çivileme Garantili Stres Dolu Filmler

Merhaba. Sinemadaki en temel unsur muhtemelen gerilimdir. Sinemanın hikayesinde seyirciyi tedirgin eden ya da tedirgin eden çok fazla sahne var ve bu bence hayatın gerçeği olduğu için. Gerilim sadece korku ve gerilim filmlerinde değil, komedi türünde de izlenebilir. Bu içeriğimde izleyen kişide korku ve depresyon yaratabilen gerilim dolu filmleri listeledim.

Yeterli olacaksa iyi seyirler dilerim!

25. Korkunun Ücretleri (1953)

Eski, köhne bir Güney Amerika köyünde, acil bir nitrogliserin sevkiyatını inandırıcı kılacak ekipman olmadan taşımak için dört adam tutulur. The Wages Of Fear, karakterlerini sınır tehlikesine sokmak için sonsuz yaratıcı yollar bulma konusunda bir usta.

Yönetmen: Henri-Georges Clouzot

Oyuncular: Yves Montand, Charles Vanel, Peter van Eyck

24. Düello (1971)

Bir iş banliyösü, büyük bir traktör römorkunun kötü niyetli sürücüsü tarafından takip edilir ve saldırıya uğrar. Gizemli düşman, arketip kahramanı ve ikonik Amerikan çölü ortamı, Duel’e efsanevi bir nitelik kazandırıyor. Sinir bozucu sahneler, izleyiciyi son derece tedirgin etmeye yetiyor.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Dennis Weaver, Jacqueline Scott, Eddie Firestone

23. Önyükleme (1981)

Filmde, bir Alman U-botu Kuzey Atlantik’in soğuk sularını takip ederken, bir İkinci Dünya Savaşı denizaltısı saf dehşetini ve klostrofobik hayatını yaşıyor. Mürettebat, teknenin motorlarını kapatarak bir dizi ani bomba patlamasını önlemek için birbirlerine fısıldarken seyirci olarak etkilenmemek mümkün değil.

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann

22. Saatlerden Sonra (1985)

Sıradan bir kelime işlemci, o akşam bir Soho kafede tanıştığı bir kızı ziyaret etmeyi kabul ettikten sonra hayatının en kötü gecesini yaşar. Sinema, talihsiz kahramanı daha da fazla tuzağa düşüren bir dizi çılgın sahneyle doludur. Ancak gerçeküstü hayal kırıklıklarının altında daha da karanlık bir gizem yatıyor.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Griffin Dunne, Rosanna Arquette, Verna Bloom

21. Otostopçu (1986)

Ölümcül bir otostopçunun pençelerinden kaçan genç bir adam, daha sonra otostopçu tarafından kovalanır ve yaptığı kötülüklerden sorumlu tutulur. Farkında olmadan şiddetli bir kedi fare oyununa dönüşen sinema, son derece gergin sahnelere sahip.

Yönetmen: Robert Harmon

Oyuncular: Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh

20. Komik Oyunlar (1997)

Şiddet yanlısı iki genç adam, yazlık evlerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için onları birbirleriyle sadist ‘oyunlar’ oynamaya zorlar. Film inkar edilemeyecek kadar güçlü bir yapım. Acımasız ve gergin tonu, sinemadaki tüm olanakların yok edilmesinde kendini gösterir.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

19. Kutlama (1998)

Saf gerilim açısından bakıldığında, bu filmdeki sözlü şiddet ve sosyal beceriksizlik, gerilim filmlerine karşı taş koyuyor. Hikaye, başarılı bir iş adamının altmışıncı doğum günü partisinde, birden fazla aile üyesinin öne çıkması ve karanlık sırların açığa çıkması etrafında dönüyor.

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen

18. Birleşik 93 (2006)

Film, 11 Eylül 2001’de kaçırılan ve yolcular terörist komployu bozduğunda Pennsylvania yakınlarında düşen uçaklardan biri olan United Flight 93’teki olayların gerçek zamanlı yeniden anlatımını anlatıyor.

Yönetmen: Paul Greengrass

Oyuncular: David Alan Basche, Olivia Thirlby, Liza Colon-Zayas

17. Gömülü (2010)

Paul, Irak’ta çalışan Amerikalı bir kamyon şoförüdür. Bir grup Iraklının saldırısından sonra uyandığında kendisini canlı canlı bir tabutun içinde gömülü bulur. Sadece bir çakmak ve cep telefonuyla bu klostrofobik ölüm tuzağından kaçmak için zamana karşı bir yarış başlatır.

Yönetmen: Rodrigo Cortes

Oyuncular: Ryan Reynolds, José Luis García-Pérez, Robert Paterson

16. Kesilmemiş Taşlar (2019)

New York’ta hızlı konuşan bir kuyumcu, borçları artarken ve öfkeli koleksiyoncular ona yaklaşırken ayakta kalma ve hayatta kalma umuduyla her şeyi riske atar. Ağır ve ağır planına rağmen Uncut Gems’in mide bulandırıcı bir ivmesi var. Her sahne, gerçek kararı vermekten aciz görünen ana karakterin etrafında bir labirent gibi dönüyor.

Yönetmenler: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

15. Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

Kesinlikle en ikonik “defalarca izlenen” filmlerden biri olan Requiem for a Dream, her biri ağır uyuşturucu bağımlılığıyla uğraşan dört kişi üzerine bahse giriyor. Filmin ilk üçte birinde zirveler gösterilirken, son saat uyuşturucu bağımlılığının getirebileceği dramatik düşüşleri gösteriyor.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

14. Kırbaç (2014)

Whiplash, tüm zamanların en iyi davulcularından biri olmaktan başka bir şey istemeyen hırslı bir genç müzisyen hakkındadır. Eğitimi sırasında, liderliğini üstlendiği topluluklarda başarılı olmaları için öğrencileri kırılma noktalarına zorlamasıyla tanınan grup başkanı Terence Fletcher ile tanışır. Fletcher, Whiplash’in bu kadar gergin bir deneyim olmasının ana sebebidir.

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, JK Simmons, Melissa Benoist

13. Doruk (2018)

Yönetmen Gaspar Noé, ağır ve rahatsız edici filmler yapmaya alışkındır. Klostrofobik bir yerde geçen Climax, bir dans grubu partisine sangria’da halüsinojenik bir ilaç eklendiğinde sinirlenir ve kontrolden çıkar. Her şey çok hızlı bir şekilde karanlık, gerçeküstü ve rahatsız edici hale geliyor.

Yönetmen: Gaspar Noe

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

12. Isı (1995)

Bir grup üst düzey profesyonel hırsız bilmeden son soygunlarında bir ipucu bırakınca LAPD’nin nefesini enselerinde hissetmeye başlarlar. Al Pacino ve Robert De Niro gibi büyük bir ekibin yer aldığı filmi bu kadar gergin kılan şeylerden biri de seyircinin her iki karakteri de film boyunca sevmeye başlaması.

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer

11. Shiva Bebek (2020)

Shiva Baby, büyümenin, arkadaşlar ve aile arasında denge kurmanın ve hiç bitmeyen aile olaylarından sağ çıkmanın zorluğu hakkında büyüleyici ve birden çok kez garip bir reşit olma sinemasıdır. İlk bakışta mütevazi bir komedi-dram gibi görünse de karakterin gerilimi seyirciye de yansıyor.

Yönetmen: Emma Seligman

Oyuncular: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed

10. Parazit (2019)

Parazit, ilk sahnelerden sonuna kadar yıkıcı, güçlü ve sınırları aşan bir yolculuktur. Sinema, komediyi, dramı, gerilimi ve trajediyi mükemmel bir şekilde harmanlamasının yanı sıra, sınıf çatışmasının öyküsünü de izleyicisine en iyi şekilde anlatır.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

9. Kızı Cuma (1940)

Çok satan The Morning Post gazetesinin editörü Walter Burns, gazetede çalışan eski karısı Hildy’nin bir sigortacıyla nişanlandığını ve evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Girl Friday, komedi türünde olmasına rağmen gerilimlerin yaşandığı bir sinemadır.

Yönetmen: Howard Hawks

Oyuncular: Cary Grant, Rosalind Russell, Ralph Bellamy

8. Dava (1962)

Bu sinemanın konusu haksız zulümdür ve Franz Kafka’nın Dava romanında hiç bu kadar baskıcı olmamıştı. Kitabın kahramanı, devlet tarafından belirsiz bir suçtan tutuklanan ve giderek gerçeküstü ve kafa karıştırıcı bir dizi sınavdan geçen bir banka kasiyeri olan Josef K.’dir.

Yönetmen: Orson Welles

Oyuncular: Anthony Perkins, Arnoldo Foà, Jess Hahn

7. Mülkiyet (1981)

Bir kadın kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

6. Kayıp Otoyol (1997)

David Lynch, 1992 yapımı en çok satan yapımı Twin Peaks: Fire Walk with Me’nin eleştirmenlerce reddedilip gişe başarısızlığından sonra sinemaya sırtını döndü. Beş yıl sonra geri döndüğünde çok farklı bir yönetmendi. Wild at Heart romancısı Barry Gifford ile birlikte yazılan Lost Highway’in yabancılaştırıcı bir tonu ve kasıtlı olarak kafa karıştırıcı bir atmosferi var. Sinemada, anonim video kasetler bir müzisyenin cinayet mahkûmiyetini müjdeler ve bir gangsterin kız arkadaşı bir tamirciyi yoldan çıkarır.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius

5. İniş (2005)

Neil Marshall’ın yönettiği film, katıldıkları bir mağara keşfi sırasında yeraltında kalan bir grup kadının öyküsünü konu alıyor. İnsan benzeri yaratıkların saldırısına uğrayan kadınlar hayatta kalabilmek için mağaradan kaçmak zorunda kalıyor.

Yönetmen: Neil Marshall

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid

4. Teksas Elektrikli Testere Katliamı (1974)

Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için Teksas kırsalına gider. Yolda görünüşte terk edilmiş bir eve rastlarlar ve içinde uğursuz bir şey keşfederler: elektrikli testere ile donanmış bir şey.

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

3. 127 Saat (2010)

Film, Utah, Moab yakınlarındaki bir kanyonu tek başına geçerken bir kayanın altında mahsur kalan ve çaresizce hayatta kalmaya çalışan bir dağcıyı konu alıyor.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: James Franco, Amber Tamblyn, Kate Mara

2. Sert Henry (2015)

Henry, hafızası olmadan dirilen bir adamdır. Film, Henry’nin karısını onları biyo-mühendislik askerleri yapma planı olan telekinetik bir savaş ağasından kurtarmak zorunda kalmasıyla ilgili.

Yönetmen: İlya Naishuller

Oyuncular: Sharlto Copley, Tim Roth, Haley Bennett

1. Yonca Tarlası (2008)

Rob’un büyük terfisini kutlamak için artık Japonya’ya taşınmak üzere olan kız arkadaşı Beth ve arkadaşları büyük bir sürpriz veda partisi düzenlemeye karar verirler. Ancak kulakları sağır eden bir patlama ve devasa, pullu ve korkunç bir yaratığın gelişi New York’ta kıyameti koparır. Özgürlük Anıtı’nın başı kesilir ve şenlikler aniden kesintiye uğrar.

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Mike Vogel, Jessica Lucas, Lizzy Caplan

Seyirciyi gerilim üstüne gerilime sokan bu sinemalardan kaç tanesini izlediniz? Yorumlarını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler