Haber

Cumhuriyetin 100. Yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nden rekor bütçeli yatırım

Konya Büyükşehir BelediyesiKonya Belediyesi tarihinin tek seferde ihale edilen en yüksek bütçeli yatırımı olan Ağır Bakım Kentsel Dönüşüm ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı’nın katıldığı törenle atıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu.

Konya Büyükşehir BelediyesiMilli Savunma Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında kente kazandırılacak Ağır Bakım Kentsel Dönüşüm ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temeli düzenlenen törenle atıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, tesisin taşınacağı Selçuklu Aşağı Pınarbaşı Mahallesi’nde düzenlenen temel atma programında konuşuyor. Uğur İbrahim Altay, Konya’da yürüttükleri 4 önemli kentsel dönüşüm projesinden bahsetti.

Yürüttükleri kentsel dönüşüm çalışmalarından ilkinin Türkiye’nin en büyük canlandırma projesi olan Darü’l-Mülk Projesi olduğunu ve bu kapsamda tarihi alanda 20 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı, Altay, “Konya’nın yıllardır bahsettiği Mevlana Çarşısı ve Altınçarşı ile başlayarak Taş Bina ve Alaaddin Cephe İyileştirmeleri ile devam eden projemizde artık yapbozun parçalarını birer birer yerleştiriyoruz. Meram Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz Büyük Larende Dönüşümü ile de devam ediyor. İnşallah bu 20 noktada da yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları, Konya’nın Darü’l Mülkü, “Konya’nın simgesi ve mührü olacak” Selçuklu’nun başkenti” dedi.

“ESKİ SANAYİ VE KARATAY SANAYİ’Yİ 2024 SONUNDA YENİ YERİNE TAŞIYACAĞIZ”

İkinci büyük kentsel dönüşümün ise Konya’da yıllardır konuşulan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınmasıyla ilgili olduğunu belirten Başkan Altay, “Merkezde bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yi taşındık. Artık fiziki olarak şehrimize hizmet etmeyen, hem esnafımıza hem de şehrimize çevreye yakışmayan, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yerine taşıyoruz. 2 bin 654 mağaza ve 134 iş merkezinden oluşan, Konya tarihinin en önemli kentsel dönüşümünde büyük bir mesafe kat ettik.İnşallah 2024 yılı sonuna kadar Eski Sanayi ve Karatay Sanayi “Esnafımızı yeni yerine taşıyacağız” “dedi.

“TSK’NIN EN ÇAĞDAŞ SİLAH SAHASINI İNŞA ETMEK BENİM ŞANSIMDI”

Başkan Altay, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokolle iki büyük kentsel dönüşümün bu bağlamda büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Milli Savunma Bakanlığımızla gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşümün ilki Arsenal Kentsel Dönüşüm’dür. Sille Bölgesi’nde 1 milyon 670 bin metrekare alanda Milli Savunma Bakanlığımıza ait cephanelik alanımız var. Bu bölge fiziki yapısı ve özellikle Meram Tıp Fakültesi’nin yapımıyla biliniyordu.İlimiz için ciddi bir güvenlik sorunuydu.Şu an itibarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en modern cephaneliğini inşa etme şansına sahip olduk. 8 milyon metrekare alana sahip, iglo mühimmatı ve akıllı mühimmat üretimine uygun Çumra. Cephanelik için bugüne kadar bugünkü maliyetle yaklaşık 1,5 milyar lira harcama yaptık. “Üçüncü etap ihalesini de tamamladık. . Cephaneliğin taşınması için yaklaşık 2 milyar lira harcanacak. Karşılığında cephaneliğin bulunduğu alan Büyükşehir Belediyemize devrediliyor. O bölgede yatay mimariye uygun kentsel dönüşüm planı yapıyoruz.”

“KONYA BELEDİYESİ TARİHİNDE TEK SEFERDE YAPILAN EN BÜYÜK İHALEYİ YAPTIK”

Başkan Altay, “Temelini attığımız çalışma 56. Bakım Fabrikası’nın inşaat işi. Konyalıların Ağır Bakım dediği 640 bin metrekarelik alanda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu dönüşüm kapsamında taahhütte bulunduk. 56. Ağır Bakım Fabrikaları inşaatının temeli Sayın Bakanımız ve değerli misafirlerimiz tarafından atıldı.” “140 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin en modern tesislerinden biri burada inşa ediliyor. Bu çalışmanın bizim için önemi, Konya tarihinin tek seferde yapılan en büyük ihalesi olmasıdır. Şu anki fiyatla 2,5 milyar liralık bir iş” dedi.

KONYA MİLLET BAHÇESİNİN 4 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR MİLLET BAHÇESİ DAHA

Buna karşılık Başkan Altay, mevcut Yoğun Bakım Merkezi’nin bulunduğu 640 bin metrekarelik alanın Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceğini vurgulayarak, “Orada yaklaşık 400 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracağız. Stadyum Millet Bahçesi’nin 4 katı büyüklüğündeki şehrimize metrekarelik sağlık tesisinin yanı sıra “Kentsel dönüşümde kullanılacak alanlar, antrenman tesis alanları ve konut alanları da bulunacak. Böylece Milli Savunma Bakanlığımızla imzaladığımız iki protokol kapsamında ordumuza ve bakanlığımıza cari maliyeti yaklaşık 4,5 milyar dolar olan yeni tesisler kazandırmış oluyoruz.”

“MEHMETÇİK’E KONYA HALKININ HEDİYESİ OLARAK BAKIYORUZ”

Başkan Altay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz burada şehrimiz yararına bu çalışmaları yaparken aynı zamanda Milli Savunma Bakanlığımızın sorumluluğunda olan tesislerin yenilenmesi olarak da görüyoruz. Konyalılardan Mehmetçik’e armağan. Çünkü biz burada huzur içinde bu çalışmaları yaparken, Türkiye’nin kahraman askerlerimiz Türkiye sınırlarında güvenliğimiz için canla başla çalışıyorlar.Konya’dan onlara sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah onlara taş değmez. 56’ncı Ağır Bakım Fabrikası inşaatımızın temel atma törenini onurlandıran Sayın Bakanımıza, Kara Kuvvetleri Komutanımıza ve tüm protokolümüze teşekkür ediyoruz. “Teşekkür ederim. Böylesine önemli bir tesisi Konya’ya kazandırdığımız için çok mutluyuz. Her zaman söylediğimiz gibi el ele verdik ve Konya’nın hayallerini gerçekleştiriyoruz.”

“BU TESİS, BAŞARIYLA YÜRÜTTİĞİMİZ OPERASYONLARI DESTEKLEMEYE KATKIDA OLACAK”

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, “Bugün temelini atacağımız 140 bin metrekare inşaat alanına sahip bu tesis, yürüttüğümüz operasyonların desteklenmesine katkı sağlayacak” dedi. büyük bir özveri ve başarıyla yola çıktık. Ayrıca birliklerimiz yurt içinde ve yurt dışında görevlendirilecek gezici bakım-onarım gruplarıyla sürekli donatılacak. Kahraman ordumuzun gücüne güç katacak bu projenin, ülkemize de güç katacağına inanıyorum. Barışın ve hoşgörünün şehri olan Konya’ya ve bölgeye özel bir değer katacak. Ayrıca Konya’da üretimi devam eden Çumra’daki Mühimmat Bölüğü Komuta Tesisleri’nin inşaatında da Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve belediyemiz görev alacak.” Kendisine çabalarından ve özverisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“KONYA’MIZDA GEÇMİŞTEN BUGÜNE HİZMETLER KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı tebrik ederek, “Şehrimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Çok şükür, Konya’da hizmetler geçmişten bugüne kesintisiz devam ediyor. Şu anda iki önemli etkinliği hayata geçiriyoruz. Konya Organize Sanayi Ordumuzun böylesine değerli bir fabrikasının hem Organize Sanayi hem de Aselsan yatırımıyla entegre olacak Ankara Yolu üzerinde hayata geçmesi şehrimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bir kümelenme, birbirini etkileme ve diğer yatırımları hızlandırmayı düşünüyorum” dedi.

“PROJENİN GELECEĞE İNANÇLA BAKMAMIZI SAĞLAMASINI İSTİYORUM”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Yerel belediyelerimizin şehrimizin yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik yaptığı çalışmalar oldukça nitelikli. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilçe belediyelerimize teşekkür ediyorum. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, şehrimize hayırlar, rahmetler getirsin, geleceğe güvenle baksın.”

“KONYA HİZMET VE İŞ BELEDİYESİ İÇİN ÖRNEK BİR ŞEHİRDİR”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, konuşmasına, Konya’nın tarımdan sanayiye, kültürden turizme birçok alanda sağladığı katma değerle Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu ve şehirlerin bu kadar önemli bir seviyeye ulaştığını belirterek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla mümkün. .

“KONYA’MIZ BU PROJEYİ ÇALIŞMASI VE BAŞARIYLA TAMAMLAYACAKTIR”

Tarihi ve kültürel mirasına çağdaş belediyecilik anlayışıyla yeni yatırımlar yapan Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün değerli bir yatırıma daha imza attığını kaydeden Bakan Güler, “Temelini atacağımız bu fabrika, Belediyemizin bugüne kadarki en büyük bütçe yatırımı olmasının yanı sıra stratejik bir yatırım olan 1950 yılından bu yana hizmet veren 56. Bakım Fabrikamızın yeniden konumlandırılması, bu yatırımla tesis ve kabiliyetlerinin arttırılması, kahraman kahramanlarımızın kritik ihtiyaçlarının karşılanması açısından son derece önemlidir. Ordumuzun bu projeyi şans ve başarı ile tamamlayacağına inanıyorum ve ülkemizin “Savunma sanayisinin gelişimine katkılarını artırarak sürdürecektir” dedi.

“TSK’MIZ BİR EKİPMAN VE TEKNOLOJİK OLARAK GÜÇLÜ BİR TESİSE DAHA SAHİP OLACAK”

Savunma ve havacılık ihracatında lider şehirlerden biri olan Konya’nın, potansiyeli ve yarattığı ekosistemle savunma sanayiinin gelişmesinde merkez üs olma konumunu daha da güçlendireceğini vurgulayan Bakan Güler, “Bu yeni tesisle, Fabrikamızın büyük ordumuza olan katkılarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğine yürekten inanıyoruz.” İnanıyorum. Fabrikamızın açılışıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ekipman ve teknoloji açısından güçlü bir tesise sahip olacak. Böylece ihtiyacımız olan hizmetler daha aktif, daha modern ve daha hızlı bir şekilde sunulacak. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, özellikle savunma sanayinde, her alanda yakaladığımız bu gelişme ve ilerleme ivmesini en üst seviyelere taşıyacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu tarihi dönemde, Türk Yüzyılını aynı zamanda savunma sanayi ve üretim yüzyılı haline getirmek en önemli hedefimizdir. Bu anlayışla, milletimizin bir bakanlığı olarak yerli ve milli savunma sanayimizin geliştirilmesini de içerecek şekilde, “Ülkemizin ve asil milletimizin bekası için gece gündüz çalışmaya, daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için çabalamaya devam edeceğiz, “dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler